Het Eetparadijs: hoe gezond is de voedselomgeving

Het Eetparadijs is een journalistiek project waarin de voedselomgeving van Amsterdam is onderzocht. Uit vijf verschillende hoeken wordt er een beeld geschetst van de voedselomgeving. Het Eetparadijs is een online publicatie van het onderzoek met onder andere foto’s, interviews, data en vlogs.

Het Eetparadijs

Waarom maken we onbewust massaal zo vaak de ongezonde keuze? Aan welke prikkels worden we continue blootgesteld? Met een steeds groter wordende obesitasepidemie vond Food Cabinet, een project- en campagnebureau op het gebied van voedsel, het tijd om de voedselomgeving eens flink onder de loep te nemen.

Het Eetparadijs is het resultaat van een aantal maanden onderzoek naar de voedselomgeving van Amsterdam. Een online publicatie van het onderzoek met onder andere foto’s, interviews, data en vlogs is samen met een reeks artikelen van Het Parool sinds eind februari gepubliceerd.

Het Eetparadijs is een initiatief van Food Cabinet, een campagnebureau dat zich inzet voor een duurzaam en gezond voedselsysteem. 

Foto: Edwin Loekemeijer