Ook ondernemers in Oost gaan voor gezond

Aslan Versmarkt is de winnaar van de publieksverkiezing GO, oftewel Gezond Oost. Bewoners konden via Facebook stemmen op ondernemers uit de Dapper-, Transvaal- en Indische buurt die zich inzetten om de gezonde keuze voor hun klanten gemakkelijker te maken. Steeds meer ondernemers gaan voor een gezond Amsterdam.

Steeds meer ondernemers in Oost zetten zich in voor een gezondere leefomgeving. Zo bieden zij meer gezonde producten aan of maken de gezonde opties nog aantrekkelijker. De Publieksverkiezing GO in Amsterdam Oost is een stimulans voor ondernemers om hier aan mee te blijven doen. De verkiezing duurde 3,5 week en daarin hebben zo’n 1000 bewoners hun stem uitgebracht via de Facebookpagina ‘Zo Blijven Wij Gezond in Oost’.

Winnaar Aslan Versmarkt

Aslan Versmarkt won met 41% van de stemmen. Helal Buurtsuper en Lale Kasabi waren een goede tweede en derde.  Stadsdeelbestuurder Rick Vermin reikte de prijs uit. Aslan: “Ik vind het een hele eer dat ik deze prijs heb gewonnen. Het is echt een waardering van mijn klanten voor de inzet die wij hebben gedaan om een gezonder aanbod te bieden.”

Samen de buurt gezonder maken

‘Zo blijven wij gezond in Oost’ wil bewoners inspireren om zelf aan de slag te gaan en om samen de gezonde keuze de makkelijke keuze te maken. Dat naast steeds meer bewoners, nu ook ondernemers mee gaan doen, is bijzonder. De elf ondernemers zijn genomineerd door bewoners en buurtorganisaties. ‘Op gezonde tour’-ambassadeurs flyerden in de straten van de ondernemers en spraken met bewoners. Jongeren van Dynamo maakten vlogs van de ondernemers.

Kijk op de Facebookpagina voor meer informatie.