Maak jouw winkel gezonder met deze 3 zomerse tips!

Ben je voedselondernemer en wil jij bijdragen aan een betere buurt? Met deze 3 zomerse tips maak je jouw aanbod in een handomdraai gezonder! ☀

Tip 1: Zet vers fruit in de schijnwerpers

Met het zomerfruit volop in het seizoen is er geen mooier moment om deze als gezonde en lekkere snacks uit te lichten. Vervang gratis snoep of koek bij de kassa door gesneden watermeloen of lekkere koude druiven!

 

Tip 2: Gezonde picknickmand

Met zomers weer wordt er veel gepicknickt in het park. Maak in jouw winkel een gezonde keuze voor de picknickmand zo makkelijk mogelijk! Biedt goedkope combideals aan die bestaan uit gezond drinken (water/koffie/thee/melk), een broodje met gezond beleg en een stuk fruit of groente.

Tip 3: Gezond verleiden bij de kassa

Vervang ongezonde producten bij de kassa door gezonde producten. Door de ongezonde producten bij de kassa weg te halen wordt de ongezonde keuze ontmoedigd. Houdt hierbij rekening met gemak en de aantrekkelijkheid van gezonde producten. Producten die gemakkelijk mee te nemen zijn voor klanten zijn bijvoorbeeld groentesnacks, een stuk fruit en flesjes water. Zorg er wel voor dat deze producten betaalbaar zijn. Biedt bijvoorbeeld een zakje nootjes of gesneden fruit aan voor dezelfde prijs als een chocoladereep en biedt een appel bij de kassa voor dezelfde prijs aan als een appel verderop in de winkel.

 

Wil je meer tips om je aanbod gezonder te maken?

Ben jij voedselondernemer in Amsterdam en wil je stappen zetten voor een gezondere voedselomgeving? Het doel van Ondernemers voor een Gezond Amsterdam is dat zoveel mogelijk partijen bijdragen aan het verbeteren van de voedselomgeving voor Amsterdamse kinderen. Door de gezamenlijke inzet in de vorm van vele gezonde activiteiten kunnen we die verbeteringen echt in gang zetten en samen versnellen.

⟶ Bekijk hier de acties gezond boodschappen doen of de acties gezond dagje uit.

⟶ Sluit je ook aan bij Ondernemers voor een Gezond Amsterdam! Vul het formulier in om je aan te melden, we nemen dan snel contact met je op.