Menu van de Wijk in de Indische Buurt

In de week van 3 t/m 11 nov staat de Indische Buurt in het teken van het Menu van de Wijk. Bewoners en ondernemers laten samen zien dat een gezond menu niet duur of moeilijk hoeft te zijn!

Zaterdag 3 november is de aftrap van het Menu van de Wijk. Houdt Facebook Zo blijven wij gezond in Oost in de gaten voor meer informatie.

Het menu bestaat uit drie gerechten, twee hoofdgerechten en een nagerecht. Elk recept is een ‘gezondere variant’ van een bekend recept. Hoe meer gezondere gerechten er worden bereid, thuis of in de restaurants, hoe meer mensen genieten van een gezonde maaltijd.

Recepten en posters

Van 3 – 11 november zijn de receptkaarten met het Menu van de Wijk bij de deelnemende ondernemers te vinden. Op de drie receptkaartjes staat hoe je het gerecht klaarmaakt en de benodigde ingrediënten die je in de buurt kunt kopen bij de winkels die meedoen. Deze zijn te herkennen aan de Menu van de Wijk-poster. Ook te herkennen aan de poster zijn de restaurants en buurthuizen die het Menu van de Wijk tijdens deze week aanbieden.

Gezondere varianten

Het Menu van de Wijk is samengesteld door Nadia Zerouali, (tv-)chef, kookboekenschrijfster en eigenares van Couscous Bar in de Javastraat. Zij heeft van eenvoudige gerechten gezondere varianten gemaakt, met ingrediënten die in de buurt te krijgen zijn. Menu van de Wijk staat voor gezond, lekker en goedkoop eten en koken voor het hele gezin met producten uit de buurt.

Doe mee aan het Menu van de Wijk

Deel een foto van het resultaat op Facebook Zo blijven wij gezond in Oost met de hashtag #menuvandewijk. Heb je zelf een idee voor een gezondere variant op een bestaand recept, dan ook graag delen op facebook.

Wie doen er allemaal mee?

Buurthuis Archipel, De Meevaart, Flevopoort, Het Blauwe Huis, Ras el Ma, Yakhlaf, Het Lange mes, Lale Kasabi, Lidl, Albert Heijn, Vishandel Rinkoen, Slagerij Marrakech, Slagerij Atlas, Supertoko Nawied, Efe food, Hartje Oost, De Jonge Admiraal, Couscous Bar, Venkel, Chantilly, Pizza’dam.

Zo blijven wij gezond in Oost

Menu van de Wijk is een initiatief van de buurtaanpak Zo Blijven Wij Gezond in Oost. Ga voor meer buurtactiviteiten over gezonde voeding en een gezonde leefstijl naar onze Facebookpagina Zo Blijven Wij Gezond in Oost, of naar de website www.amsterdam.nl/zoblijvenwijgezond/gezond-gewicht-oost.