Hoe gezond is jouw wijk?

De Volkskrant maakte op basis van data van het RIVM een interactieve kaart die de gezondheid van inwoners per wijk weergeeft. Met de kaart kun je snel bekijken hoe gezond jouw wijk is. Roken mensen er veel? Hoeveel glazen per dag worden er gedronken of kampt de wijk met obesitas en hoe komt dit dan?

Door op wijkniveau naar gezondheid te kijken, kunnen specifieke maatregelen worden genomen die bij wijkbewoners passen. Als blijkt dat er in een wijk veel wordt gerookt, kan de inwoners een cursus stoppen met roken worden aangeboden en kunnen er rookvrije schoolpleinen worden geïntroduceerd. Ilse Storm van het RIVM zegt hierover: ‘Een aanpak met zowel aandacht voor individu als de omgeving is een effectieve strategie om de gezondheid te verbeteren.’

In dit artikel wordt ingezoomd op de regio Zuid-Limburg en de nieuwe aanpak die op drie scholen in Landgraaf wordt toegepast. Lees hier verder voor de bevindingen en resultaten.

Foto: Ola Mishchenko via Unsplash