‘We moeten ons voedselsysteem grondig hervormen’ aldus Laurens Ivens

Volgens Laurens Ivens, Wethouder Openbare Ruimte, Groen en Dierenwelzijn in Amsterdam (SP), komen er steeds meer mensen, bedrijven en overheden in actie tegen o.a. voedselverspilling en overgewicht. Laten we ons samen inzetten en Amsterdam een beetje gezonder en duurzamer maken! 

De Verenigde Naties (VN) slaan alarm over onze voedselproductie (Het Parool, 9 augustus), omdat die zorgt voor opwarming van de aarde en de gehele voedselvoorziening in gevaar brengt. “We moeten verstandiger en gezonder eten. Maar de etiketten zijn vaak onbegrijpelijk door alle ingrediënten die in ons bewerkte eten zitten, dus daar hebben producenten een grote verantwoordelijkheid.” Aldus Laurens Ivens.

Het artikel gaat verder over oplossingen in Amsterdam, zoals het platform Van Amsterdamse Bodem. De visie van Laurens Ivens op ons voedselsysteem kun je hier verder lezen.

Foto: UNIVERSAL IMAGES GROUP VIA GETTY/AVIATION-IMAGES.COM