Kunnen we Nederlanders helpen bewuste keuzes te maken?

Hoe kunnen we de gemiddelde Nederlander (onbewust) gezondere en duurzamere keuzes laten maken? Op 29 oktober zijn verschillende sprekers aanwezig bij De Hongerige Stad in Pakhuis de Zwijger. Sebastiaan Aalst vertelt hoe nudging succesvol is ingezet in een supermarkt om de verkoop van groente en fruit te stimuleren.

Over de Hongerige Stad
Voedsel heeft een grote maatschappelijke waarde. Deze programmareeks geeft een nieuwe kijk op de rol van ons voedsel en op de stedelijke ontwikkeling en werkgelegenheid. Voedsel speelt een prominente rol in de wijze waarop steden hun toekomst plannen. Ook de gemeente Amsterdam heeft een voedselvisie waarin wordt beschreven hoe voedsel gerelateerd is aan gezondheid, sociale participatie, duurzaamheid, economie en educatie. Welke nieuwe verbindingen kan ons voedsel maken in de stad?

Deze programmareeks bestaat uit verschillende thema’s. Dinsdag 29 oktober is het thema Duurzaam Gedrag. Hoe kunnen we de gemiddelde Nederlander (onbewust) duurzamere keuzes laten maken? Tijdens deze avond zullen onder andere Eva van den Broek, Daan Remarque, Marleen Hendriks, Robert Dur, Xander Kotvis en Sebastiaan Aalst aan het woord zijn.

Aanmelden voor de Hongerige Stad in Pakhuis de Zwijger kan hier

Foto van ‘Ga voor Kleur Lab’