Over Ons

Ondernemers voor een Gezond Amsterdam is een netwerk van ondernemers die actie willen ondernemen om de voedselomgeving – van met name kinderen – gezonder te maken. Het netwerk is er voor alle ondernemers die invloed hebben op de Amsterdamse voedselomgeving en waarvoor de productie en/of verkoop van voedsel tot hun kerntaken behoort én partijen die een beeldbepalende functie hebben binnen de voedselomgeving. Het netwerk is gericht op het invoeren van concrete acties die bijdragen aan een gezonder aanbod en gezonder aankoopgedrag. Iedere deelnemer bepaalt samen met het netwerk welke acties binnen zijn bedrijf of organisatie het grootste verschil kunnen maken.

GGD // Paul van der Velpen

“De hele wereld ziet Amsterdam als Fietsstad. Mijn droom is dat we ook Gezond-Voedselstad worden! Een voorbeeld voor de rest van de wereld. Waarin ondernemers elkaar stimuleren en uitdagen om bij te dragen aan een gezonde omgeving voor Amsterdammers, groot en klein.”

Amsterdam Health & Technology Institute // Michiel Heidenrijk

“Te vaak zijn wetenschap en ondernemingen gescheiden werelden die niet van elkaars kennis en ervaring gebruik maken. Daarom is het zo mooi dat in het platform Ondernemers voor een gezond Amsterdam wetenschapper en ondernemers elkaar gevonden hebben in een samenwerking van theorie en praktijk.”

Vrije Universiteit // Jaap Seidell

“Onze voedselkeuze wordt grotendeels bepaald door het aanbod. Het wegnemen van aantrekkelijke maar ongezonde verleidingen op plaatsen waar we impulsief kiezen is het lastigst maar ook het meest effectief.”

Projectteam

Vrije Universiteit

Coosje Dijkstra

Gemeente Amsterdam

Loek Leenen

Vrije Universiteit

Marlijn Huitink

Gemeente Amsterdam

Didi Spieksma