Nieuws

Ondernemersverhaal | Barbara en Paulina van Babs Bone Broth

Voor deze editie van het ‘Ondernemersverhaal’ spraken wij Barbara en Paulina van Babs Bone Broth. Lees hier hoe zij samen aan een gezonder Amsterdam werken.

Geplaatst in Geen categorie op januari 31st, 2020

Ondernemersverhaal | Moritz & Marie Claire van SauerCrowd

Voor deze editie van de rubriek ‘Ondernemersverhaal’  spraken we met Marie Claire (22) en Moritz (25) van SauerCrowd. Lees hier hoe zij bijdragen aan een gezonder Amsterdam.

Geplaatst in Voedselomgeving op januari 7th, 2020

Nutri-Score wordt het vrijwillige voedselkeuzelogo

De Nutri-Score wordt het vrijwillige voedselkeuzelogo in Nederland. Dat is vorige week door staatssecretaris Paul Blokhuis aan de Tweede Kamer geschreven.

Geplaatst in Geen categorie op december 3rd, 2019

Kantine Sportfondsenbad

Ondernemersverhaal | Leo de Haas van Sportfondsenbad Amsterdam-Oost

In de rubriek Ondernemersverhaal zetten we elke maand een deelnemer van het netwerk Ondernemers voor een Gezond Amsterdam in de schijnwerpers. Wat zijn dé manieren om Amsterdam gezonder te maken? Voor deze editie spraken we met Leo de Haas, manager van Sportfondsenbad Amsterdam-Oost!

Geplaatst in Nieuws, Voedselomgeving op november 15th, 2019

Kunnen we Nederlanders helpen bewuste keuzes te maken?

Hoe kunnen we de gemiddelde Nederlander (onbewust) gezondere en duurzamere keuzes laten maken? Op 29 oktober zijn verschillende sprekers aanwezig bij De Hongerige Stad in Pakhuis de Zwijger. Sebastiaan Aalst vertelt hoe nudging succesvol is ingezet in een supermarkt om de verkoop van groente en fruit te stimuleren.

Geplaatst in Nieuws, Voedselomgeving op oktober 25th, 2019

Ondernemersverhaal | Simone van Thull van Thull’s

In de rubriek Ondernemersverhaal zetten we elke maand een deelnemer van het netwerk Ondernemers voor een Gezond Amsterdam in de schijnwerpers. Wat zijn dé manieren om Amsterdam gezonder te maken? Voor deze editie spraken we met Simone van Thull, de eigenaar van de kleurrijke winkel Thull’s!

Geplaatst in Gezond Boodschappen Doen, Voedselomgeving op oktober 15th, 2019

‘We moeten ons voedselsysteem grondig hervormen’ aldus Laurens Ivens

Volgens Laurens Ivens komen er steeds meer mensen, bedrijven en overheden in actie tegen o.a. voedselverspilling en overgewicht. Laten we ons samen inzetten en Amsterdam een beetje gezonder en duurzamer maken!

Geplaatst in Nieuws, Voedselomgeving op september 24th, 2019

Hoe gezond is jouw wijk?

De Volkskrant maakte op basis van data van het RIVM een interactieve kaart die de gezondheid van inwoners per wijk weergeeft. Met de kaart kun je snel bekijken hoe gezond jouw wijk is.

Geplaatst in Nieuws, Voedselomgeving op september 9th, 2019

Helpt nudging op de winkelvloer bij de verkoop van groente en fruit?

Als ondernemers voor een gezond Amsterdam zijn we allemaal bezig met de voedselomgeving. In het Ga voor Kleur-lab werd er 6 weken lang getest en onderzocht of nudging kan helpen.

Geplaatst in Gezond Boodschappen Doen, Nieuws, Voedselomgeving op augustus 21st, 2019

Op Eetsafari door Amsterdam: op bezoek bij gezonde ondernemers!

Ga mee op Eetsafari naar verschillende wijken in Amsterdam en laat je inspireren door ondernemers die zich inzetten voor een gezonde voedselomgeving.

Geplaatst in Gezond Dagje Uit, Nieuws, Voedselomgeving op augustus 9th, 2019

LEON: Hoe een egoïstisch idee uitgroeide tot gezond fastfood

“LEON: Hoe een egoïstisch idee uitgroeide tot gezond fastfood.” Het verslag van de lunchsessie van 19 juni met Henry Dimbleby.

Geplaatst in Nieuws, Voedselomgeving op juni 20th, 2019

Lunchsessie voor Amsterdamse voedselondernemers: de toekomst van Fastfood

Onderneem je in de Amsterdamse voedselsector en wil je bijdragen aan een gezonder voedselsysteem met meer omzet? Laat je dan inspireren door Henry Dimbleby en meld je snel aan voor de lunchsessie op 19 juni!

Geplaatst in Nieuws, Voedselomgeving op juni 4th, 2019